Remember, sometimes you have to laugh ♥

Älskar bilden, så äkta!

Foto: Jag, Sara Dahlfors
Modell: Storasyster

Så glad, om inte ens två dagar sitter jag på ett flyg hem för att äntligen få träffa vänner och familj för första gången efter att jag åkte på mitt äventyr till Norge! Kommer vara hemma i åtta dagar och kommer njuta av varenda sekund! Ska bli så otroligt skönt att få träffa alla igen. ♥

Dessutom när jag kommer tillbaka till Norge så väntas jobb enda fram till sommaren på hjemmetjensten! Känns hur underbart som helst att man redan nu vet att man har jobb och inte behöver vänta till slutet av veckan för att få reda på om man får jobb veckan efter.. Det är en stor lättnad!

En oplanerad dusch


Jag gjorde världen flopp här om dagen hos en brukare (person som vi städar hos). Skulle tvätta av de där kranarna i duschen och den där kranan till höger som även är den man sätter igång vattnet med, jah ni vet den! Den fick för sig att vrida på sig precis då jag är inne i duschen och får en vattenstråle rakt i huvudet! Dra mig åt skogen vad chockad jag blev och kallt var det, dessutom började jag skratta så otroligt mycket. Kände mig så sjukt dum! Tur nog märkte ingen det, haha.

Som en skokartong utan skor

Kingen utan K

All around the world is christmas


Tog mig ner på byn idag för att kolla i lite affärer och fastnade verkligen för gallerians julpynt! De där änglarna är minst två meter långa som hänger i mitten av allt, hur fint som helst! Finns även enorma julklappar inne på xhibition som också är hur grymma som helst!

Hur som helst denna dagen har annars varit väldigt lugn, har städat och fixat lite. Kollat på "Over her dead body" som var en riktigt rolig film på de flesta ställen, så se den! haha.

Och vet ni.... Det är bara nio dagar kvar tills jag sitter på ett plan hem till Sverige!

Lite förtidig julklapp?

När Rasmus och jag kom hem i lördags kollade vi postlådan av en slump och där låg ett litet paket till mig! Detta lilla paket var från min lilla mor, samt från morfar som promt ville att jag skulle ha den där urgulliga filuren som finns på bild här nedan, som han också har valt ut alldeles själv.

I detta paket fanns också lite Geisha godis, en lite peng till godis samt halva julklappskalendern nedpackad, vi har nämligen en kalender där hemma som mamma fyller varje år som jag och min syster får turas om att öppna. De två eller tre senaste åren har luckorna innehållit lotter av olika slag och det var just det som mamma hade skickat till mig, som hon även hade slagit in och skrivit små söta meningar på. Så varannan dag har jag en lott att skrapa. Hittills har jag inte vunnit något, men lotterna är inte slut än, hihi.

Servitös för en kväll

Som jag har nämt så fick jag erbjudandet att servera på ett julbord i lördags, vilket jag givetvis tackade ja till! Jag var på hotellet redan klockan halv fyra och då visade Terje mig vart jag skulle vara, han presenterade mig för Tune (tror hon hette så.?) som genast satte mig i arbete. Dukningen var i full gång och yttligare två servitöser kom till julbordet som var på övervåningen. Det fanns alltså två julbord på hotellet den kvällen, en på nedervåningen där det skulle vara cirka 450 gäster och den på övervåningen (där jag var) där det var runt 100 gäster.

Gästerna började komma vid halv sju och när alla hade kommit och satt sig vid borden så var det dags för oss servitöser att börja servera dricka till dom, rött och vitt vin, öl, cider, juice, mineralvatten, activeit (?) och allt vad det var. Det var lite spänt i början, men gästerna var så trevliga och glada så nervositeten gick snabbt över.

När alla hade fått dricka första rundan så var allt i full gång. Nu var det dags att hålla koll på tomma tallrikar som skulle plockas undan, glas som skulle fyllas på och så vidare. Det var full rulle hela tiden och när alla hade ätit klart så fick vi som servera en liten paus och tog oss varsin tallrik med gottigheter från julbordet. Smakade blandannat pinnekött (revben från får) för första gången, inte det godaste jag har ätit men helt klart ätbart, haha. Dock kunde vi inte sätta oss och njuta av maten, var mer att slänga i sig en tugga, ta sig ut till serveringen och hämta tallrikar, in i köket, ta en tugga och så vidare...

Klockan halv tio öppnade baren och volymen på musiken höjdes. I denna stund gick vi från att vara fyra servitörer till bara två, då två stycken skulle stå i baren och blanda drinkar. Så det blev mycket spring, tomma glas skulle hämtas och diskas och sedan tas ut till baren igen. Det var verkligen inte en enda lugn stund under hela kvällen, men det var hur kul som helst och jag skulle helt klart göra om det om jag fick chansen!

Kvällen tog slut halv två då jag gjorde sällskap med Rasmus hem, hade alltså varit igång hela tio timmar utan någon vila, men det var inte förens klockan halv fem som John Blund kom på besök den natten.

Hur som helst, detta inlägg börjar dra iväg, så här har ni en bild på en sliten Sara med kvällen klädsel, svarta byxor och vit skjorta.

Pepparkakshus a la Sara

Idag efter jobbet så hamnade pepparkaksdegen på bordet väldigt snabbt, dock tog det ett tag innan jag hittade något att kavla ut degen med då vi inte äger någon kavel. Till slut fick det bli ett colaglas, man tager vad man haver helt enkelt, haha.

Det tog sin tid att få ut alla delar till huset, mycket pill då man vill att det ska bli så bra som möjligt... Men hur mycket tid man än lägger ner på allt pillande så finns det alltid någon eller några delar som är helt åt pipsvängen fel! Så mitt hus som var så underbart i tanken blev inte lika underbart i verkligheten. Men jag är ändå ganska så nöjd med det då detta är mitt första pepparkakshus jag någonsin gjort från grund och botten. Det har ju en viss charm över sig, eller vad säger ni? hihi.

Tänkte också informera att tvättmaskinen funkade utmärkt, har tvättat min första vita tvätt och håller tummarna för att min skjorta hinner torka till imorgon då jag behöver den till jobbet...

Första december

Idag är första december och det kan bara betyda en sak! Man får öppna första luckan på chokladkalendern, jippi.

Hur som helst så har inte denna dagen riktigt blivit som den var planerad. Hade nämligen tänkt pyssla lite här hemma genom att bland annat baka pepparkakshus, men istället fick jag ett litet städryck. Dammsög först hela lägenheten (minus datarummet), sedan kom gummihandskarna på och då blev det disk, skrubb av spis och badrum samt golvvask på alla fyra.. Så nu är lägenheten fin igen, dessutom kom hyresvärden hit och kopplade in tvättmaskinen. Mhm ni läste rätt, vi har en tvättmaskin, ÄNTLIGEN! Ska inviga den och torkstället imorgon efter jobbet.

På tal om jobb för övrigt, Morten (en från Kelly Services) ringde mig idag och erbjöd ett extrajobb åt mig nu i helgen (dock är det bara en dag, men i alla fall). Jag ska få servera på en julbordsbuffé på lördag från fyra till tolv, hur kul kommer inte det bli!? Riktigt glad är jag och om det går bra kanske man till och med kan få jobba där i senare tillfällen.... ö n s k e t ä n k a n d e .


För örvigt blev denna dag inte helt utan pyssel, för nu på kvällskvisten så började tankarna på pepparkakshus komma fram igen, så jag har klippt ut en massa mallar som jag ska använda mig av. Men nu, efter mycket ritande och klippande, så har klockan hunnit att bli tolv, så nu är vi inne på dag nummer två i decembermånaden, vilket betyder att jag måste krypa ner i sängen nu bums om jag ska orka med att jobba imorgon! Med andra ord, godnatt!