När man väntar på något gott ...

Dan har en receptkalender där han var månad ska laga någonting som förhoppningsvis är gott. Dock hoppade han, av någon anledning, över receptet för april månad som såg fruktansvärt gott ut, så efter mycket om och men samt lite tjat ifrån min sida så tog han sig äntligen tiden till att laga den där rätten, pasta med scampi i romescosaus(sås). O det var nam nam! Med andra ord, när man väntar på något gott, så väntar man aldrig för länge, tihi. För den som själv vill testa sig på detta recept så står det längst ned i detta inlägg.



PASTE MED SCAMPI I ROMESCOSAUS

Du behöver

1 schalottenlök, finhackad
3 vitlöksklyftor i skivor (eller små tärningar)
150g mandlar
1 dl olja
1 röd chili, hackad
3 tomater i tärningar
1 liten röd paprika i tärningar
salt o peppar
2 msk rödvinseddik
20 råa scampi (vi använde färdigkokta)
pasta
2-3 brödskivor, rostade o i tärningar
1 dl parmesan, riven
4 msk persilja, hackad

Gör såhär
1. Stek lök, vitlök och mandlar i oljan utan att de får färg
2. Tillsätt chili, tomater och paprika och låt det koka ihop till en såskonsistens
3. Mixa såsen i en mixer eller mosa den grovt med en gaffel
4. Smaksätt med salt, peppar och eddiken (ev. lite vatten om såsen blir för tjock)
5. Lägg i scampin i såsen och låt de sjuda några minuter tills de är klara
6. Koka pastan
7. Servera med rostade brödtärningar och parmesan samt persilja som dekorering

Smaklig måltid gott folk!

Nu jävlar är det på allvar!

Nu jävlar är träningen verkligen igång på riktigt. Jag och Linda har skaffat gymkort och befinner oss på gymmet varje dag efter jobbet samt på helgerna! Det är riktigt skönt och det har faktiskt gett reslutat. O dessutom har vi på något konstigt sätt fått oss en personlig tränare sedan två dagar tillbaka, så nu jävlar blir det att pumpa lite extra! Efter dagens pass så var både armar o ben som förlamade. Får se hur det kommer gå att jobba imorgon, haha, bara o hålla tummarna för att jag kommer upp ur sängen!

Weekend med min lilla familj

Från i torsdagskväll till o med tisdagmorgonen har jag haft besök av min älskade lilla familj. Det var extra speciellt att få se min syster igen faktiskt, har ju trots allt inte fått se henne sedan i julas, så där blev det ju helt klart galenskaper med otroligt mycket gapskratt och skoj, men också sura miner när jag inte ser att visa kläder ser bra ut, haha. Hur som helst, under dessa dagar har vi hunnit med att äta smörgåstårta á la mormor, sightseeing av Bergen, vandring upp på Fløien, käkat plankstek, shopping, smetat kokosboll i mammas ansikte, åkt roadtrip till Hardangerfjorden, gått bakom ett vattenfall, skrattat oss dubbelvikta med tårar i ögonen samt haft det hur mysigt som helst i det soliga men blåsiga vädret! Helt klart en toppenhelg som ni nu kommer få se lite bilder ifrån.


SKÅL o tack för en riktigt bra helg! ... Kolla även min systers blogg för o se vad hon tyckte om denna helg!