Hejdå Sverige.

Just i denna stund så sitter jag och goaste Bella på ett flyg och vinkar hejdå till Sverige samtidigt som vi säger hej till vårat fem månaders äventyr till Australien och Asien som två glada backpackers.
 
Vi kommer tillbaka hem den första mars och för att ni ska kunna följa vårat äventyr under tiden så har vi grundat en blogg, bara för er! Visst är vi snälla?! Dessutom är det bara att tycka på bilden här nedan så kommer ni dit direkt. Annars får ni ha det så bra så snakkes vi när vi snakkes. 
 
"Snakkes", ni får helt enkelt stå ut med lite norska ord här och var en stund till. Förhoppningsvis behöver jag bara EN fem månaders dos backpacking-på-andra-sidan-jordklotet för att det ska försvinna, haha.
 

*Klick klick*

Modell: Helen 

En dag i det gröna

Igår hade jag i uppdrag att fota min systers kompis Helen, som ville ha lite bilder till sin blogg. Detta var första gången som jag har fotat någon "okänd", det vill säga någon annan än min syster, som är med på de flesta bilder här på bloggen, hehe.
 
Om jag ska göra en utvärdering av denna lilla fotorunda så tycker jag själv att det gick helt okej och resultatet blev förvånandsvärt bra ändå. Jag använde min reflexskärm för andra gången. Den är dock lite stor, men tur nog hade jag min syster som ställde upp som både assistent och moraliskt stöd, haha.
 
I vilket fall så var detta väldigt kul och något jag skulle vilja fortsätta med. Ska i och för sig resa om fem dagar och kommer inte vara hemma på ett bra tag, men när jag kommer hem skulle det vara kul om någon är intresserad av att vara lite ego och stå framför kameran ett par minuter. Eller?
 

De smala gränderna i Gamla stan

 
Modell: Storasyster Cissi, bilder tagna på fotokursen med Emelie Ohlsson.

En lite overklig dag.

Äntligen. ÄNTLIGEN! Efter mycket om och men så har jag tagit mig till Stockholm för att få utnyttja mitt presentkort som jag fick när jag fyllde 18. En valfri fotokurs med självaste Emelie Ohlsson!
 
Dagen började med ett evighets försök att somna om innan min riktiga väckarklocka skulle börja ringa, men att somna om fanns inte på listan denna morgon. Klockan 09.21 satt jag och min syster på tåget till Stockholm. De första timmarna i huvudstaden strosade vi runt i butiker, men när klockan började närma sig 13.30 riktades våra näsor mot Bolero café. Med relativt hög puls och troligtvis knallröd i ansiktet går jag fram till den ensamma brunetten inne på caféet och presenterar mig och hack i häl kommer min syster. Det tog ett par minuter efter att vi hade satt oss innan all min nervositet hade försvunnit. Satt ju faktiskt där med Emelie Ohlsson, fotografen, vars blogg jag och min syster har följt i ett x antal år. Kändes lite overkligt om jag säger så. Dock hade jag varit nervös heeelt i onödan! Emelie var så otroligt lättsam att prata med. Hon fick en snabbt till att slappna av och skratta. Dessutom var hon en väldigt snäll och rosa tjej som galant klarade av att göra denna dag/kurs minnesvärd!
 
Tänkte i alla fall bara säga, tusen tack Emelie för hjälpen och för att du tog dig tiden och träffa mig idag. Hoppas att vi kanske ses någon mer gång i framtiden!

Dit du går, går jag.