När man väntar på något gott ...

Dan har en receptkalender där han var månad ska laga någonting som förhoppningsvis är gott. Dock hoppade han, av någon anledning, över receptet för april månad som såg fruktansvärt gott ut, så efter mycket om och men samt lite tjat ifrån min sida så tog han sig äntligen tiden till att laga den där rätten, pasta med scampi i romescosaus(sås). O det var nam nam! Med andra ord, när man väntar på något gott, så väntar man aldrig för länge, tihi. För den som själv vill testa sig på detta recept så står det längst ned i detta inlägg.



PASTE MED SCAMPI I ROMESCOSAUS

Du behöver

1 schalottenlök, finhackad
3 vitlöksklyftor i skivor (eller små tärningar)
150g mandlar
1 dl olja
1 röd chili, hackad
3 tomater i tärningar
1 liten röd paprika i tärningar
salt o peppar
2 msk rödvinseddik
20 råa scampi (vi använde färdigkokta)
pasta
2-3 brödskivor, rostade o i tärningar
1 dl parmesan, riven
4 msk persilja, hackad

Gör såhär
1. Stek lök, vitlök och mandlar i oljan utan att de får färg
2. Tillsätt chili, tomater och paprika och låt det koka ihop till en såskonsistens
3. Mixa såsen i en mixer eller mosa den grovt med en gaffel
4. Smaksätt med salt, peppar och eddiken (ev. lite vatten om såsen blir för tjock)
5. Lägg i scampin i såsen och låt de sjuda några minuter tills de är klara
6. Koka pastan
7. Servera med rostade brödtärningar och parmesan samt persilja som dekorering

Smaklig måltid gott folk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag som ser)

Hemsida:

Skriv här:

Trackback