I thought wrong

Black&White

En promenad mot biblioteket


Som sagt är biblioteket mitt andra hem tills det att vi får internet hemma i lägenheten. Tyvärr kommer det ta längre tid än vad vi trodde, så om några veckor kommer jag vara mer tillgänglig!

Det har inte hänt allt för mycket spännande här i Bergen det senaste. Testade på utelivet för första gången förra helgen och ska ut idag igen med lite nya människor. Jag jobbar fortfarande på hemtjänsten och det är faktiskt ett helt okej jobb. Lite jobbigt att städa varje dag, men alla man kommer hem till är så trevliga, likaså de man jobbar med, så jag trivs. Dock hoppas jag på att ett lagerjobb dyker upp snart!

Vädret är dystert som vanlig, regn nästan varje dag. Trodde seriöst inte att det kunde regna såhär mycket, men det positiva med det är att man uppskattar de fina dagarna så mycket mer!

Hur som helst, nu ska jag försöka hitta till rätt busstation och sedan bege mig hemåt, fixa lite käk sedan försöka hitta något man kan ha på sig ikväll. Ha'de underbart, hörs snart igen.

Little bird fly away ...


... while you can

The beginning

V A R N I N G  F Ö R  M Y C K E T  T E X T ! ! !

Tisdagen den 29 september 2011 packade jag, Rasmus och Petter in de viktigaste sakerna i bilen och sedan började vi rulla mot Bergen som då var nästan 70 mil bort. Resan skulle vara lite mer än 9 timmar lång men istället blev den 12 timmar och då var vi fortfarande inte framme i Bergen. Vi stannade på en parkering fyra mil därifrån och övernattade i bilen.

På onsdagsmorgonen åkte vi in i Bergen och virrade runt en hel del tills vi hittade biblioteket (som också är vårat andra hem) där vi hade tillgång till internet. Vi mejlade och ringde till ett x antal lägenheter som vi tyckte passa oss bra men alla nekade oss på grund av att vi var tre! Till slut så fick vi en visning på en möblerad lägenhet som också är vårat hem idag! :) Dock var den både dyrare och mindre än vad vi hade tänkt oss, men den funkar helt utmärkt! Däremot kan ju inte säga att det började bra när vi fick nyckeln på fredagen (30 september)! Vattnet funkade inte och den "garanterat" städade lägenheten var ju inte direkt så städad, dessutom kunde vi knappt få upp ytterdörren då den var trögare än någonsin! Men allt fixade sig efter några dagar. Nu har vi rinnande vatten som kan bli iskallt likväl kokhett på bara några sekunder. Vi har lärt oss att öppna dörren utan att det ser ut som om att vi ska bryta oss in i huset, haha. Allt funkar finfint, förutom en liten detalj... Vi har ingen tvättmaskin! Finns ingen tvättstuga heller (vad vi vet), så det måste vi lösa på något sätt!

Hur som helst så lägenheten ligger nästan helt perfekt till. Vi har en underbar utsikt precis runt hörnet, 300 meter ner till vattnet, 20 meter bort ligger en pizzeria som faktiskt är ganska så billig, 200 meter bort finns gym samt mataffären KIWI som även säljer den billigaste maten! Vi har cirka 10 minuters gång till centrum och 5 minuter till pubar och krogar. Kan man be om så mycket mer!? :D

Nå väl, då var boendet fixat och nu återstod bara jobb. Vi skrev ut en massa CV som vi lämnade in i mängder av olika affärer. Jag och Rasmus tog en dag ledigt från jobbsökandet och åkte iväg 30 mil för att möta upp Rasmus pappa som kom med all packning som var kvarlämnat i Sverige. Resan gick bra både dit och tillbaka, men kan säga en sak, har aldrig i hela mitt liv åkt igenom så många tunnlar! Det fanns en på 2.5 mil och det var det värsta jag varit med om! Hur som helst, vi kom hem packade upp allt och PAOW! Vart är tallrikarna? Yes, tallrikarna hade Rasmus lagt in i förrådet och blev därför inte medpackade. Så det blev ännu ett litet nedslag, men det ändrade sig fort till dagen efter. Fick nämligen tips på ett bamanningsföretag här i Bergen på Facebook som hette Kelly services, jag och Rasmus tog oss dit och tre timmar senare står båda med ett jobbkontrakt i handen! Känns hur skönt som helst och lite overkligt. Vi åkte hit utan att veta om vi skulle få boende eller jobb, efter tre dagar har vi boende och efter en vecka har vi jobb, känns så otroligt bra!

Här kommer i alla fall lite bilder från de första dagarna. Enjoy! (bilder på lägenheten kommer komma upp senare)