Detta var oväntat...


Oh shit, jag har skaffat mig en portfolio!
Länge har jag funderat på att göra en portfolio men det har aldrig blivit av, men nu så. Nu är den fixad och bilder har lagts upp så nu ska jag bara hitta lite personer som vill stå framför kameran så att jag både för öva på att fotografera porträtt samt få lägga upp lite mer bilder som inte bara är på min syster, haha.
 
Dock är jag ganska blyg av mig som de flesta vet, men jag har nästan övertygat mig själv att skriva ut och fråga folk om de vill ställa upp som modell för en amatörfotograf. Blir nervös av att bara tänka tanken på att göra det men tror det skulle stärka mig som person väldigt mycket, men det skulle också ge mig en chans att utvecklas i porträttfotografering som jag är väldigt intresserad av. Ja, lättare sagt en gjort men det är väl bara att tuta och köra då!
 
Klicka här eller på bilden ovan för att ta dig till min portfolio.

Hemmagjord pizza a la Sara.


Fick ett litet ryck igår och bestämde mig för att lyxa till det med lite hemmagjord pizza.
Den blev väl helt okej, men måste säga att sånhär hemmagjord mat är inte lika uppskattad när man måste både göra och äta den själv... Eller är det bara jag som tycker det är fruktansvärt tråkigt att fixa lite lyxigare mat när den bara är till en själv?

I can't stop myself from smiling

Min syster har haft besök av fina Frida över helgen och idag passade vi på att fota lite innan hon skulle ta tåget hem till Sverige igen.

I övrigt, när det gäller att fotografera porträtt så tycker jag att det är fruktansvärt svårt att säga hur en person ska stå framför kamerna, vart händerna ska placeras, vart blicken ska vara och allting! Det är jätte kul att fotografera människor, men hjälp! Det blir nästan pinsamt när man bara står där och inte riktigt vet vad man ska säga... Man har oftast en bild i huvudet av hur det skulle kunna se ut, men att förmedla den bilden i ord är ju nästan helt omöjligt... Övning ger färdighet säger dom, kanske dags att ta ut tummen ur röven och bara börja satsa?

Hello beautiful morning.

Såhär ser mina mornar ut nuförtiden. Träning och en riktigt god frukost!
Underbart och det får resten av dagen att bli så mycket bättre också.

Om inte jag, vem annars?

Alla de som har fått upplevt min spralliga och extremt spontana sida kan ju förstå att så fort jag fick nys om denna tävling så var jag bara tvungen till att anmäla mig! Och nu är det gjort! Den 17 augusti gäller det. Då ska jag springa ett lopp på 6,3km med 15 olika hinder där jag bland annat kommer att krypa i lera, springa över bilar, klättra upp för en 5meter hög vägg och en massa andra galna saker! Så om ni vill vara där och heja på mig, eller varför inte vara med själva?, så är ni varmt välkomna!
Men fram till dess, dags att börja träna på allvar! Wish me good luck!
 

Weekend hem till Sverige.

I helgen åkte jag hem och hälsade på lilla Katrineholm för första gången sedan jag flyttade till Oslo. Tyckte tiden gick alldeles för fort, men trots det hann jag med en massa saker.
Det började med att jag utnyttjade mitt presentkort på en 30min massage som jag fick av systrarna Jonsson i julas. Det var fruktansvärt skönt och detta var absolut inte sista gången jag går och tar proffisionell massage, om det inte är någon frivillig som vill göra det för mig gratis sisådär en gång i veckan? haha. Efter massagen så tog jag och syrran en joggingtur till pappa för att överraska honom. Där blev vi bjuda på mat och pratade till sena kvällen!
På fredagen så började dagen med en talkwalk med bästa Linnea.
 
 
Efter det åkte jag och Cissi ut till mormor och morfar där vi fick lunch och till efterrätt blev det jordgubbar med grädde, nom nom!
 
 
In mot stan igen för att möta min saknade twinoch det blev dagens andra talkwalk som avslutades med en glass på stan!
Senare på kvällen medan alla andra taggade förkrök och fest så stod jag och goa Bella redo på djulöbryggan för att ta vårat första dopp. Lite kyligt men så otroligt uppiggande! O med Linnea som fotograf så blev även detta dopp dokumenterat.
 Efter badet så återstod den gammla hederliga efter-första-doppet-grillningen som också avslutade denna otroligt bra fredagen!

 
Lördagen blev en heldag i Norrköping med Linnea där det shoppades, skrattades och haltades. O under bilresan hem så bjöds det på allsång med musiken på högsta volym! Underbar dag som jag avslutade med att packa resväskan ännu en gång och på söndagmorgonen satt jag på tåget (som blev 1.5timme försenat) påväg tillbaka till Oslo och när vi äntligen kom fram så var det jobb till sena kvällen!
 
Har haft en super helg med underbara människor och det har bjudit på ett helt fantastiskt väder så jag har njutit av varje sekund! Nästa hemresa blir i slutet av juni då jag och Linnea ska på ett riktigt spännande äventyr!