En erfarenhet rikare.

Idag tog jag bilen ut till Granhed för att fota bästaste Sara och hennes häst Lamborghini. Det var första gången jag fotade en häst faktiskt, så förutom att jag hade en helmysig dag med min underbara vän så fick jag dessutom en ny erfarenhet att lägga i fickan. Jag fick även se en blick av hur busiga Saras hästar är, var livrädd att hon skulle ramla av ett par gånger, haha.

Här får ni i alla fall ett par bilder från dagen, finns flera på Saras blogg, så kika gärna in där också.
För att komma dit, [ klicka här ]


På bild: Sara Jonsson & Lamborghini
 
Efter att jag hade kommit hem från Sara så kom Bellabus hem till mig. Så nu är ännu ett par inlägg upplagda på vår gemensamma reseblogg. Snart finns det inget att lägga upp längre, så då är det dags för ett nytt äventyr, men kanske inte lika långt hemifrån denna gång, eller?

*klick klick*


På bild: Cecilia Dahlfors, storasyster

Jag har det bra!

 
 
 
 

Kort fotodag...

... då jag glömde extrabatteriet hemma i sängen. Ibland är man ju lite dummare än vanligt!

Trots mitt misstag så lyckades jag få ett par bilder på storasyster och hennes kompis Sandra. Har blivit lite ringrostig efter min resa då jag inte har fotat så mycket som jag brukar. Så det blev lite för ljusa bilder där och lite för mörka bilder där, lite ur fokus och lite darrigt, ja. Kanske blir ett nytt och mer lyckat försök till porträttfotografering i helgen! *Håller tummarna*
 

Weekend i vinterlandet.

Började det nya året med att åka till Norge över en helg för att träffa en väldigt saknad person. Förutom att få vara i hans varma famn igen efter nästan fyra månader, så var det också helt magiskt att få se Norge med ett enda stort snötäcke över sig! Hemma i Katrineholm har ju snön näst intill försvunnit så jag passade på att ta en en del bilder när jag väl hade chansen. Tog bland annat lite bilder på solnedgången när vi var uppe vid hopptornet. Hur fint som helst var det! Dock straffar synden sig själv när man slänger ner gubben i en snödriva som man bara några sekunder senare sitter i själv, haha. Hela helgen var i vilket fall som helst helt underbar. Saknar gubben min redan och hoppas att vi ses snart igen!

ps. Det är galet vilka blå ögon jag får när jag är ute om vintern. Den vita snön får dom verkligen till att lysa upp.


[ om du klickar på bilder här ovan så kan du se den i ett större format ]

2012, ett år utanför Sveriges gränser #2

M I T T  2 0 1 2  P Å  A N D R A  S I D A N  J O R D K L O T E T . 
En tanke som sedan blev en ganska så spontan resa. Det började med att jag och Bella mest hade pratat om att vi ville resa och med lite snabba beslut så bokade vi våra biljetter till vårat äventyr till Australien och Asien. Vi bokade detta första veckan i augusti och i slutet av september sa vi hejdå till Sverige.
[ Hela resan kan ni läsa om här ]

25 september åkte jag och Bella på äventyr till andra sidan jordklotet.
Vårat första stopp var Australien där vi reste längs med östkusten i en månads tid.

Vi var turister i Sidney.


Vi släppte loss i Byron Bay.


Vi fashinerades av Brisbanes förmåga att bevare det gamla mitt i bland det moderna.

Vi softade ett par timmar på Surfers paradise omtalade strand.

Vi gosade med djuren på Australien zoo.Vi stekte i solen och såg helt otroliga vyer på båtturen Whitsundays, Airlie beach.


Vi hoppade ut från ett plan 14000ft upp i luften i Mission beach. Häftigaste jag gjort i mitt liv!

Vi upplevde regnskogarna i Carins med Barefoot tour.

Vi sov utanför flygplatsen i Cairns

Den 25 oktober fortsatte vårat äventyr till Asien.

Här besökte vi Thailand x2, Malaysia och Vietnam.

Första turen till Thailand.

Vi lekte med stora kissekatter i Bangkok.


Vi tog det lugnt på stranden & vid poolen i Khao lak.

Vi möte upp Bellas pappa & faster i Bang Tao.


Vi åkte vidare till Malaysia
 
Vi fick uppleva hur det var att vara de enda turisterna i hela Kuala Terengganu.


Vi utforskade Langkawis centrum och landmärke.

Vi åkte till västra delen av Langkawi och tog oss an begreppet fågel, fisk eller mitt i mellan.


Vi åkte vidare till Vietnam
 
Här försökte vi dagligen att överleva den vardagliga trafiken

Vi irrade runt ett x antal timmar inne på Benh Thanh marknaden.


Vi läste om Vietnamkriget på War Remnants museumet.

Vi tog oss upp i Bitexco tornet för att se Ho Chi minh från en annan vinkel.

Vi kröp nere i Cu chi tunnlarna.

Vi åkte till mekongdeltat en hel dag.

Vi åkte tillbaka till Thailand.

Denna gång bodde vi vid Aonang beach i Krabiområdet. Här åt vi god mat och bara njöt av sol & bad.

Vi gjorde dagsutflykter där vi bland annat besökte Poda Island...

... & Pranang cave beach.

Vi tog oss också ut på en Phi phi islands tour.

Vi spenderade våra sista dagar i Bangkok
 
Och hux flux så var vi hemma i Sverige igen och överraskade alla innan jul.
 
Lite snabbt räknat så har jag sammanlagt under hela 2012 befunnit mig på svenk mark i endast två månader. Det är lite sjukt men det har varit så otroligt härligt. Så därför hoppas jag att 2013 blir ett liknande år, men med andra destionationer! 

2012, ett år utanför Sveriges gränser #1

M I T T  2 0 1 2  I  B E R G E N ,  N O R G E .
Första och även största delen av år 2012 spenderade jag i Norge. Jag flyttade hit mellan september och oktober skiftet 2011, bodde i en lägenhet och var vikarie på hemtjänsten. År 2012 började med att jag flyttade bort från lägenheten och flyttade istället in i ett kollektiv på Håkonsgaten 17.
 
Jag bodde och jobbade i Bergen i närmare ett år. Mitt äventyr till Norge har varit så sjukt lärorikt och jag har mått så bra av att bara vara där. Inte nog med att jag hamnade i det bästa kollektiv man kunde tänka sig, vilket var en stor lättnad på alla sätt och vis. Jag lärde också känna helt nya och underbara människor. Jag jobbade och tjänade mina egna pengar. Jag fick ta hand om min egen ekonomi. Jag handlade och lagade mig egen mat. Jag betalade räkningar. Jag tvättade. Ja, jag har helt enkelt lärt mig att ta hand om mig själv helt och hållet och jag kan inte tänka mig att jag hade kunnat lära mig det på en bättre plats än vackra Bergen. 
 
Förutom att jag själv tycker att jag har mognat och även blivit starkare i mig själv under detta år i Norge så hände också detta i Bergen 2012:
 
Jag gick från att ha ett jobb till att ha två.
Efter nyårsskiftet så blev mitt jobb på hemtjänsten bland annat en "fast" tjänst fram till augusti. Jag skrev också på ett kontrakt för ett jobb som servitris på lite mer speciella evenemang. Fick bland annat servera på en bal, som också var min allra första servering. [ Mer om första serveringen här ]


Jag bakade semlor för första gången i mitt liv.
Dom blev jätte goda och de uppskattades av de övriga i kollektivet! [ Se här ]
 
Jag flög för första gången helt själv.
Åkte då till vackra London över en helg för att möta upp och umgås med busiga Sara och hennes härliga vänner. [ Lär mer om den helgen här ]Jag var på min första riktiga fotbollsmatch live!
Dock såg jag inte så mycket av matchen då jag var mer intresserad av allt runt omkring, till exempel försöka höra vad hejarklacken sjöng/ropa. OCH VI VAR MED PÅ TV! (Kan dock inte bevisa det, men jag såg oss på monitorn!)Jag fick vara med om Norges nationaldag för första gången.
En helmysig dag där huvudpunkten var att se det väääldigt långa tåget! Det var som en enda stor parad och varade i sisådär två timmar. Dock regnade det denna dag, typiskt Bergen, men trots det så var det enligt mig en helt underbar första 17 maj. [ Läs mer om dagen här ]


Jag började träna på gym.
En period tränade jag näst intill varje dag. Dock blev det lite glesare mellan träningarna med tiden, men jag märkte i alla fall skillnad på hur jag mådde och såg även en del förändringar på kroppen. Fick en "PT" som lyckades ge mig träningsvärk på ställen där jag aldrig haft träningsvärk på förr.
Förutom att jag mådde bättre rent allmänt av all träning så var det också ganska så kul att bara stå och kämpa med alla möjliga vikter och maskiner bredvid alla dessa muskelknuttar, haha.

Jag var på min allra första konsert.
Billy Talent var det som spelade.

Jag brände mig i solen för första gången.
Har aldrig behövt smörja in mig med solskyddsfaktor när jag har solat i Sverige, så jag tyckte inte det skulle behövas i Norge heller. Fel av mig! Det var väldigt fint väder i Bergen för en gångs skull och då passade jag på att gå ner till havet och pressa lite i solen ett par timmar. Detta slutade inte gott. Kunde inte sitta på en vecka och det var ett helvete att ha på sig byxor, haha. Får skylla mig själv, men man lär sig av sina misstag!


Jag fick två jätte mysiga besök från Sverige.
Först kom underbara Linnea och hjälpte mig att göra Bergen oroligt för en helg...


... sen kom även min mamma och syster på besök under ett par dagar. [ Lär mer om besöket här ]Jag tog mig upp för fyra av de sju fjäll som Bergen är omringat av.
Detta gjorde jag under de två sista veckorna som jag bodde i Bergen. Och någon dag i framtiden så ska jag ha bestigit alla sju, minst en gång! (Bilden här under visar Ulriken)


Jag flyttade tillbaka till Sverige i augusti.
Trots att jag har flyttat tillbaka till Sverige så är detta inte det sista som ni kommer se av mig i Norge, jag är snart tillbaka där igen! Bara vänta och se!