Semlor på Håkonsgaten 17

Man måste ju äta i alla fall en semla på denna fettisdag! Så idag befann sig tre svenska brudar i köket på Håkonsgaten 17, för att baka svenska semlor till de norksa pojkarna i kollektivet! De blev 24 stycken små söta och super goda semlor!

Första gången som jag bakat semlor och första gången som jag gillade mandelmassan som fanns där i, flott!

Kommandantens bal

Hade min allra första "professionella" servering igår. Visste inte vad det skulle vara för något typ av evenemang, visste bara att det var ganska så stort! Så när vi kom dit så visade det sig att det var Kommandantens bal. Oh shit, en riktig bal! Skulle helt klart ha velat vara fotografen istället för servitören kan jag säga! Hur fint som helst, alla hade fina långklänningar, männen var bland annat f.d. soldater så de hade uniform med massa brickor på (eller vad det är för något) och dessutom skulle vi servitörer inte ha de vanliga svartvita uniformerna utan här var det långkjol, någon vit ballongaktig skjorta samt någon typ av väst, rena rama 1700tal, eller kanske 1800? Vet inte riktigt, tog i alla fall en snabb bild i spegeln som ni ser här under, så vad tycks? ;)


För att vara min första riktiga servering så gick det riktigt bra, fick till o med beröm av vissa servitörer att jag hade klarat det så bra för att var första gången, så det var riktigt skönt att höra. Nästa gång som jag vet är 14e februari, så får se hur det går då!

Det förflutna

Som ett slag i magen och en kniv i hjärtat vände jag mig om och gick
Var aldrig beredd på att det skulle göra så ont