2012, ett år utanför Sveriges gränser #1

M I T T  2 0 1 2  I  B E R G E N ,  N O R G E .
Första och även största delen av år 2012 spenderade jag i Norge. Jag flyttade hit mellan september och oktober skiftet 2011, bodde i en lägenhet och var vikarie på hemtjänsten. År 2012 började med att jag flyttade bort från lägenheten och flyttade istället in i ett kollektiv på Håkonsgaten 17.
 
Jag bodde och jobbade i Bergen i närmare ett år. Mitt äventyr till Norge har varit så sjukt lärorikt och jag har mått så bra av att bara vara där. Inte nog med att jag hamnade i det bästa kollektiv man kunde tänka sig, vilket var en stor lättnad på alla sätt och vis. Jag lärde också känna helt nya och underbara människor. Jag jobbade och tjänade mina egna pengar. Jag fick ta hand om min egen ekonomi. Jag handlade och lagade mig egen mat. Jag betalade räkningar. Jag tvättade. Ja, jag har helt enkelt lärt mig att ta hand om mig själv helt och hållet och jag kan inte tänka mig att jag hade kunnat lära mig det på en bättre plats än vackra Bergen. 
 
Förutom att jag själv tycker att jag har mognat och även blivit starkare i mig själv under detta år i Norge så hände också detta i Bergen 2012:
 
Jag gick från att ha ett jobb till att ha två.
Efter nyårsskiftet så blev mitt jobb på hemtjänsten bland annat en "fast" tjänst fram till augusti. Jag skrev också på ett kontrakt för ett jobb som servitris på lite mer speciella evenemang. Fick bland annat servera på en bal, som också var min allra första servering. [ Mer om första serveringen här ]


Jag bakade semlor för första gången i mitt liv.
Dom blev jätte goda och de uppskattades av de övriga i kollektivet! [ Se här ]
 
Jag flög för första gången helt själv.
Åkte då till vackra London över en helg för att möta upp och umgås med busiga Sara och hennes härliga vänner. [ Lär mer om den helgen här ]Jag var på min första riktiga fotbollsmatch live!
Dock såg jag inte så mycket av matchen då jag var mer intresserad av allt runt omkring, till exempel försöka höra vad hejarklacken sjöng/ropa. OCH VI VAR MED PÅ TV! (Kan dock inte bevisa det, men jag såg oss på monitorn!)Jag fick vara med om Norges nationaldag för första gången.
En helmysig dag där huvudpunkten var att se det väääldigt långa tåget! Det var som en enda stor parad och varade i sisådär två timmar. Dock regnade det denna dag, typiskt Bergen, men trots det så var det enligt mig en helt underbar första 17 maj. [ Läs mer om dagen här ]


Jag började träna på gym.
En period tränade jag näst intill varje dag. Dock blev det lite glesare mellan träningarna med tiden, men jag märkte i alla fall skillnad på hur jag mådde och såg även en del förändringar på kroppen. Fick en "PT" som lyckades ge mig träningsvärk på ställen där jag aldrig haft träningsvärk på förr.
Förutom att jag mådde bättre rent allmänt av all träning så var det också ganska så kul att bara stå och kämpa med alla möjliga vikter och maskiner bredvid alla dessa muskelknuttar, haha.

Jag var på min allra första konsert.
Billy Talent var det som spelade.

Jag brände mig i solen för första gången.
Har aldrig behövt smörja in mig med solskyddsfaktor när jag har solat i Sverige, så jag tyckte inte det skulle behövas i Norge heller. Fel av mig! Det var väldigt fint väder i Bergen för en gångs skull och då passade jag på att gå ner till havet och pressa lite i solen ett par timmar. Detta slutade inte gott. Kunde inte sitta på en vecka och det var ett helvete att ha på sig byxor, haha. Får skylla mig själv, men man lär sig av sina misstag!


Jag fick två jätte mysiga besök från Sverige.
Först kom underbara Linnea och hjälpte mig att göra Bergen oroligt för en helg...


... sen kom även min mamma och syster på besök under ett par dagar. [ Lär mer om besöket här ]Jag tog mig upp för fyra av de sju fjäll som Bergen är omringat av.
Detta gjorde jag under de två sista veckorna som jag bodde i Bergen. Och någon dag i framtiden så ska jag ha bestigit alla sju, minst en gång! (Bilden här under visar Ulriken)


Jag flyttade tillbaka till Sverige i augusti.
Trots att jag har flyttat tillbaka till Sverige så är detta inte det sista som ni kommer se av mig i Norge, jag är snart tillbaka där igen! Bara vänta och se!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (endast jag som ser)

Hemsida:

Skriv här:

Trackback